
آویشن باغی بانام علمیThymus Vulgaris
گیاهی چندساله است که منشاء آن نواحی مدیترانه گزارش می شود ودرجنوب اروپا درسطح وسیع کشت می شود.اسانس آویشن مایعی زرد رنگ ، سبک تر از آب ، معطر، قوی وتند مزه است تاکنون ۲۸ ترکیب دراسانس این گیاه شناسی شده است مهمترین ترکیب اسانس آویشن باغی یک ترکیب فنلی به نام تیمور می باشد.
اسانس آویشن خاصیت ضد باکتری وضد قارچی دارد ازاین اسانس درصنایع داروسازی ،غذایی، کنسروسازی وصنایع بهداشتی وآرایشی استفاده می شود .
آویشن خلط آوراست وازآن برای معالجه سرفه استفاده می شود.
ازتنتور( تنتور مایعی است که از تأثیر الکل یا اتر بر جوهرهای مواد گیاهی یا حیوانی یا معدنی بدست آید) تهیه شده و از پیکر رویشی آویشن برای معالجه سرفه و گلودرد استفاده می شود.
مهمترین داروهایی که از آویشن ساخته شده عبارتنداز: کنپ،برونشیکوم،تیمیان کوراینا،اسپکتون